2018. augusztus 16-20.

Balatonboglári Szüreti Fesztivál

Balatonboglár a Balaton déli partjának legfontosabb "boros" települése, amit az is jelez, hogy megkapta a szőlő és a bor nemzetközi városa címet.

Az augusztus 20-a táján megrendezett fesztivál nemcsak a borkedvelőknek, de a tó vendégeinek is igazi ünnepe. A balatonboglári borfesztivál keretében adják át a Balatoni borok versenyének díjait. Ezen a versenyen a legmagasabb pontszámot elérő bor termelője elnyeri a Balatoni Borok Mestere címet. A látogatók megismerhetik a borászok kínálatát, miközben koncertek és számos más szórakoztató és kulturális program várja őket. A négynapos rendezvény programjában szüreti felvonulás, borlovagavató, tűzijáték, a két színpadon pedig nagyon sok, változatos produkció szerepel. A néphagyományt őrző csoportok mellett az ország sztárzenekarai, zenészei is fellépnek. A humor, a kvízjátékok, de a helyi tehetségek bemutatkozása sem maradhat el.

Beszédesek a számok is: Balatonboglárnak kb. 6000 lakosa van, a borfesztivál idején viszont 30 000 látogató érkezik ide, a Dunántúl legnagyobb népünnepélyévé avatva a programot.